Borban az ebéd - F?Z?VERSENY!
2014-08-22

A XXV. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál szervezői és a Budapesti Frisbee Sport Egyesület tagjai kerületünk valamennyi bejegyzett közösségének

és baráti társaságának a "Borban az ebéd" című főzőversenyét hirdeti meg.

Időpont: 2014. szeptember 7., vasárnap délelőtt

Helyszín: Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdasága

(1222 Budapest, Jósika u. 2-16. - a Plébánia u. felső végén)


Ebben a csodálatos környezetben a természeti adottságok mellett az iskola épülete biztosítja a kulturált feltételeket egy jókedvű nap eltöltéséhez.

Mindezek mellé a versenyző csapatok részére a szervezők tűztálcát, fát, vízvételi lehetőséget és egy garnitúra sörpadot biztosítanak. A sörpadot csak írásbeli átvétel után lehet a csapat számára kijelölt helyre vinni! A rendezvény végén ugyancsak aláírás ellenében vissza kell azt szolgáltatni a szervezők részére!

A főzés kellékeit, ami bográcsot, bográcsállványt, az ételek alapanyagait, a főzéshez és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket illeti, valamint a bemutatáshoz szükséges palackozott bort a versenyzőknek kell magukkal hozniuk. Ha szeretnének a fejük fölé sátrat, napernyőt, azt is hozzák magukkal.

A helyszín elfoglalására 8.30 órától van lehetőség, az elkészült étel zsűrizésére várhatóan 13.00-13.30 óra között kerül sor.

A tangazdaság területén parkolni csak a ki- és bepakolás ideje alatt lehet, megértésüket köszönjük.

Az elkészült ételeknek a következő követelményeknek kell eleget tenniük:

"? Az ételek elkészítéséhez bort kell használni, amely lehet bármilyen jófajta, zamatos nedű a szélrózsa minden irányából.

"? Tálalása legyen harmóniában a Pezsgő- és Borfesztivál szellemiségével - de a szervezők értékelik, ha a benevezett közösségre jellemző tulajdonságok is feltűnnek benne.

"? Az elkészült ételt a versenyzők saját maguk és barátaik örömére fogyaszthatják el, az esemény látogatói csupán a látványban és az illatokban gyönyörködhetnek.

"? Természetesen a csapatok saját belátásuk szerint kóstolóra invitálhatnak bárkit.

"? A zsűri megkóstolja a csapatok ételeit és az értékelésnél nagy hangsúlyt kap az étel íze mellett az eredetiség, a kreativitás és az étel jellegének megfelelő tálalás. A humor se álljon távol a csapatoktól!

"? Biztosak vagyunk abban, hogy a résztvevők és barátaik jó hangulatban töltik együtt ezt a napot, a szervezők már megrendelték a remek időt!

"? A zsűri tagjait a résztvevők a helyszínen ismerhetik meg.

A nevezéseket a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központ (Klauzál Ház) recepcióján kell 2014. augusztus 27-ig leadni, melyeket a szervezők az első 15 jelentkezőig fogadnak el. A nevezési lap letölthető a fesztivál honlapjáról (www.pezsgoborvaros.hu), illetve átvehető a Klauzál Ház recepcióján.

A főzőverseny szervezői